Ännu en Läckberg! I en hummertina hittas en död flicka. Snabbt konstateras dock att det inte är en olyckshändelse, eftersom flickan har sötvatten, tvålrester, och…aska… i lungorna. Flickan betraktades av många som ett problembarn, men kunde detta vara tillräckligt för att ta livet av henne? Handlingen lyfter fram många av mänsklighetens fula sidor; misstänksamhet mot de som inte passar in i den gängse mallen, människor som gör allt för att vara andra tilllags, människor som går över lik (bildligt och bokstavligt) för att få det de vill ha, missunsamhet, fördomar etc. Och än en gång visar religiös fanatism sin fula nuna i en av Läckbergs böcker. Ren slump? #stenhuggaren #camillaläckberg #fjällbacka #västkustdeckare

A post shared by Susanne (@boksann) on

Je viens de finir son dernier livre, un plaisir.